Blije honden (en hun bazen)

Lees hieronder de ervaring van een aantal hondeneigenaren.

Krabben, spugen, pijn bij borstelen

Het eerste was zijn voeding waar Anita naar gekeken heeft want ondanks vers vlees  en blikvoer en gestoomde worsten, was ik niet tevreden. Anita adviseerde het gefermenteerde voer en dat waren de Sensiv brokken en van het natvoer Wild en dat samen gemixt, eindelijk werden langzaam zijn oren ook weer schoon, en nu helemaal.

Gabber komt uit Spanje en had op straat geleefd en in het dodingstation gezeten, dus  tijdens zijn start een behoorlijke achterstand opgelopen, zowel fysiek en op zijn botten, en dat in overleg met Anita heeft zij gekeken wat de mogelijkheden waren.  Na haren van Gabber te hebben opgestuurd zijn daar supplementen uit voortgekomen, daar Gabber super gevoelig is, was het nodig om de doseringen goed te monitoren. Dat heeft erin geresulteerd dat het nu geweldig met hem gaat.

Het meest waardevolle is  dat Gabber nu 9 jaar, weer blij is en actief met lopen en weer zin heeft met andere hondjes te spelen, als hij die leuk vindt; hij is nogal kieskeurig.. en dat ik met hem over het strand kan lopen dat hij trots met zijn balletje in zijn bek over het strand loopt, met een air van kijk mij eens, ja daar wordt je toch super gelukkig van……..Daarom Anita zo blij dat ik je site heb mogen ontdekken……niets ten nadele van dierenartsen, maar daar werd ik toch een beetje van het kastje naar de muur gestuurd en met het antwoord probeert u deze medicijnen maar weer eens…..

Ik zou een ander aanraden ga naar Anita ze luistert en zet door tot het gewenste resultaat en wat ik het allerbelangrijkste vind is dat alles is op natuurlijke basis is en de combi van gefermenteerd vlees en brokjes doen al wonderen, en zo weet je ook dat je het juiste geeft.

En het systeem met haren opsturen is zo  op jouw dier afgestemd en wat ik ook belangrijk vind  het geeft geen stress bij een dierenarts bezoek…..    Een heleboel pootjes van mijn dankbare Gabber en natuurlijk ook van mij…..want als je dier goed in zijn vel zit en happy is dan de baasjes natuurlijk ook want dat wil je  aan je dieren geven je ontvangt zoveel LIEFDE.

Lilian met Gabber

Gabber

Niet helemaal lekker in zijn vel zitten

De eigenaar van deze hond was met haar hond bij mij op consult gekomen omdat ze het gevoel had dat hij zich minder lekker voelde. Ik heb hem uitgebreid met bioresonantie doorgemeten en mijn adviezen met haar besproken.

Een tijdje later stuurde me dit bericht: “Onze hond is levendiger, voorheen had ik het gevoel/idee dat er iets niet goed was. Zijn vacht is weer glanzend. Zijn ontlasting is constant stevig”

De behandeling bestond behalve uit een voedingsadvies uit o.a. een homeopatisch middel, een celzout en een aminozuur

Dunne ontlasting, misselijkheid en overgeven

Veel klachten bij onze hond, de dierenartsen kregen niet duidelijk wat er aan de hand was, onderzoeken gaven positieve resultaten, terwijl onze hond echt slecht eraan was. We wisten niet meer wat we konden doen om zijn lichamelijke klachten op te lossen, omdat ze niet continu aanwezig waren.

Klachten waren vooral dunne ontlasting, misselijkheid, overgeven en dit had gevolgen op zijn gedrag door deze klachten.  

Aan de buitenkant kan een dier er goed uitzien, standaard dierenarts onderzoeken kunnen positieve resultaten geven. Maar het onderzoek van Anita heeft veel meer diepgang waardoor er meer duidelijkheid komt over hoe het binnen in het lichaam gesteld is. Ik heb veel vertrouwen in deze manier van behandelen, omdat wij na de start van het behandelplan vrijwel meteen verbeteringen zagen bij onze hond. Nu zijn we iets meer dan twee maanden bezig en onze Billy heeft geen enkele klacht meer die hij had. Hij is vrolijk en fit, zijn gedrag is veel rustiger, het is een blije hond waaraan je kunt zien dat hij zich goed voelt.

Anita kijkt en onderzoekt het dier op een andere manier dan de reguliere geneeskunde doet. Anita laat zien kennis en ervaring te hebben, ze denkt mee en is gericht op het helpen van het dier.

In een relatief korte tijd met veel minder kosten krijg je een beeld van hoe het gaat met het lichaam van je dier en vooral wat je kunt doen om eventuele verstoringen te herstellen.

Fijne uitleg en altijd de mogelijkheid om via de mail vragen aan haar te stellen.

 Andrea met Billy

Billy

Krampachtig lopen, slijm en verstopte anaalklieren

Jackson had de volgende problemen toen wij bij Anita kwamen:

– last van krampachtigheid waardoor hij vaak weinig of erg langzaam liep

– last van slijm vanwege zijn eten en kon af en toe zijn eten niet binnenhouden

– verstopte anaalklieren

 Jackson is op aanraden van Anita overgestapt naar gefermenteerde voeding en kreeg enkele supplementen mee daar er door middel van een meting enkele tekorten bij hem waren gevonden. 

 Jackson heeft weinig tot geen last gehad van de overstap naar de gefermenteerde voeding. De supplementen hadden zoals door Anita aangegeven even tijd nodig om te gaan werken. Na enkele weken merkten we dat Jackson steeds meer zijn oude energieke zelf werd en wisten we dat de supplementen hun werk deden.

 Jackson is uiteindelijk helemaal opgeknapt en we hebben voor alle zekerheid onlangs nog een meting laten doen waaruit bleek dat vrijwel alle tekorten geheel zijn verdwenen.

Jackson is een Franse Bulldog en is voorafgaand aan de behandeling bij Anita vaak bij de dierenarts geweest. We kregen bij de dierenarts na testen en het maken van foto’s vaak te horen dat ze niets bij hem konden vinden en zelf ook niet wisten waarom Jackson zo sloom liep, alles leek met hem in orde.

 Bij Anita krijgt het huisdier een gericht voedingsadvies en wordt er door middel van een meting beoordeeld of het lichaam bepaalde tekorten heeft en zo ja, welke tekorten dit dan zijn. Door het geven van de juiste supplementen worden vervolgens deze tekorten verminderd/opgelost.

 Wij zouden Anita bij iedereen aanraden omdat haar werkwijze en behandeling natuurlijk zijn, het huisdier vanuit de buiten- en binnenkant wordt onderzocht en er een specifiek plan van aanpak wordt opgesteld.

Jaleesa en Carlo met Jackson

Jackson

Jeuk, hotspot en overgewicht

Het bijten van de jeuk is helemaal gestopt. Ook heeft hij geen hotspot meer. Hij is inmiddels 3 kg afgevallen. Er is opnieuw bloed geprikt en de schildkliermedicatie is niet meer nodig. Zijn conditie is ook al verbeterd.

Nando had jeuk, een hotspot, was te zwaar, aan de schildkliermedicatie en had een slechte conditie.

Hij kwam bij ons rond 11-jarige leeftijd. Een rescue hond uit Italië. Ik vroeg Anita om een gezondheidscheck en een behandeladvies.

Er is een uitgebreide analyse gedaan. Hieruit kwam dat hij 2 vitamines tekort had en 1 celzout tekort. Deze zijn aangevuld. Anita gaf tevens een voedingsadvies. Uitwendig voor op de hotspot kregen we een speciale spray op natuurlijke basis. Met een geweldig resultaat.

Dankjewel, je hebt ons weer enorm goed geadviseerd en geholpen.

Marike met Nando

Nando

Ontlastingsproblemen

Storm was veelal aan de diarree.

Het meeste waardevolle is dat Anita alle tijd heeft genomen voor Storm en mij, geluisterd heeft naar mijn observaties en ervaringen en daar uiteindelijk een goed voedingsadvies voor heeft kunnen geven. Met als resultaat geen diarree meer.

Anita kan goed luisteren en denkt heel fijn mee voor verschillende mogelijkheden, ze neemt mij als eigenaar van Storm serieus en geeft eerlijk advies en tips.

Chantal met Storm

Storm

Spijsverteringsklachten, huidklachten en reisziekte

 Tazz at wisselend slecht, gaf regelmatig over, had diarree, had jeuk en was niet in haar doen. Hierbij had ze wagenziekte. Op aanraden van een kennis ben ik  bij Anita terecht gekomen.

Hier ben ik op consult geweest en ze had Tazz getest. Hier kwam uit naar voren dat ze een tekort had aan bepaalde stoffen door het vele overgeven en de diarree. En dat ze allergisch is en hierdoor de huidklachten, maagklachten en alle andere ongemakken ontstaan. Tazz kreeg een behandeling om de tekorten weer aan te vullen. En totaal ander voer als dat we hadden.  

Doordat Tazz destijds nog maar een maand of 5 oud was begon ze heel snel te herstellen. Het eczeem verdween, de huid kreeg zijn glans terug, de rode ogen verdwenen en het braken en de diarree zijn ook verdwenen. We zijn nu een paar maanden verder en Tazz is ondertussen een flinke Boerboel van 1 jaar en 2 maanden. Ze is weer levendig zoals een jonge hond hoort te zijn! Zelfs de wagenziekte is volledig over! Waar ze eerst wegliep als ze de auto in moest, zit ze er nu al in voor je het doorhebt!

Een ander zou ik Anita zeker aanbevelen. Dit puur door mijn eigen bevindingen met Tazz! Anita werkt op natuurlijke basis en geeft de adviezen die nodig zijn voor jou dier. Ze geeft duidelijk aan wat je moet doen om jou dier te kunnen helpen. Je kunt altijd bij haar terecht voor vragen of adviezen.

Lisanne met Tazz

Tazz

Blaasstenen en anaalklierontsteking

Een van mijn teckels had enorm veel last van blaasstenen en voortdurend ontstoken anaalklieren. De blaassteentjes bleken uiteindelijk ook in zijn urinebuis te zitten, waardoor plassen onmogelijk werd.

Ik vond het een verademing dat er naar het dier als geheel gekeken werd en niet alleen naar de plekken die op dat moment voor problemen zorgden. Anita nam de tijd en ik voelde geen tijdsdruk. Je wordt je als diereigenaar bewust van het feit dat er aan een consult een voorbereiding vooraf gaat. Dit zorgt voor zorgvuldigheid; het zieke dier wordt uitgebreid getest en de voeding en behandeling daarop afgestemd. De middelen hebben geen bijwerkingen en werken toch helend voor het dier, maar komen ook zijn/haar hele gestel ten goede, omdat ze zo mooi afgestemd zijn voor elk specifiek dier.

Wat me aantrekt is dat het vooral een combinatie is bij Anita van enerzijds gepassioneerd met dieren bezig zijn en anderzijds haar kennis van het zieke dier en hoe het te helen. Verder straalt Anita een rust uit en heeft ze alle geduld om je bijvoorbeeld iets meerdere keren uit te leggen. Verder vind ik het heel fijn dat ik haar bij vragen kan mailen.

Rebecca met Cooper

Cooper

Jeuk

Onze Stafford had last van heel erg veel jeuk, waarbij van het krabben rode en bloederige plekken ontstonden. Ook had hij soms oorontsteking. Mij werd geadviseerd om contact op te nemen met Anita. Wij vonden het consult heel interessant en waren heel blij dat we nu wisten waar de jeuk vandaan kwam. Wij zijn met alle adviezen aan de slag gegaan. Het gaat met Benji nog steeds goed. Hij krabt niet meer aan zijn oortjes. Zo blij dat hij van de jeuk af is. We zijn er erg blij mee. Bedankt voor alles!

Patrick en Senna met Benji

Benji met rode oren van het krabben
Benji zonder jeuk met herstellende huid

Slechte eter

Journey was een hele slechte eter, en kreeg te weinig voeding binnen.

Van alles geprobeerd betreffende voeding, maar ook in de omgang met haar.

Nu eet Journey altijd haar bak leeg, en geniet er ook van.

Het is fijn als je de oplossing kunt vinden voor de problemen met je dier door dicht bij de basis (natuur) te blijven, in ons geval door homeopathie, celzouten en voeding.

Anita heeft ons hierbij erg fijn geholpen, ze weet waar ze het over heeft, en geeft hele goede adviezen. De begeleiding is erg goed, en voor vragen staat ze altijd open.

Marike met Journey

Journey

Lusteloos & diarree

Onze hond is weer levenslustig en rommelende buik en diarree zijn weg. De verandering van voeding is, na een moeilijke start waarin de klachten leken te verergeren, de beste keuze geweest. Anita kijkt en luistert goed naar de hond en zijn eigenaar. Tijdens de periode van voerwisseling en supplementen heeft ze regelmatig contact gezocht om te informeren hoe het ging en heeft ze adviezen gegeven. Maar vooral heeft Anita me ervan weten te overtuigen om vol te houden en door te zetten met uiteindelijk als resultaat een fitte en gezonde hond.

Lilian met Freek

Freek

Kale plekken

Daan had jeuk en schrale kale plekken. Zijn vacht is na de behandeling weer op orde, hij glanst en hij is gelukkig. Anita biedt een fijne snelle service met een goede kijk op het dier.

Deborah met Daan

Daan

Overgeven & pijn

Dio werd 8 maanden geleden ziek van de één op de andere dag. Het begon met overgeven wat maar niet over wilde gaan. Reguliere medicijnen hielpen niet.  De klachten werden alleen maar erger. Toen is hij opeens heel erg veel gaan drinken. Ook eten wou hij niet meer. Hij ging steeds verder achteruit. Niks bleek te helpen en ik zag onze hond veel pijn hebben en dat is iets wat je je hond niet wil aan doen. Verschillende onderzoeken en medicijnen verder waren we nog geen stap verder.

We zijn toen bij Anita terecht gekomen. Anita heeft een meting gedaan. Toen zijn we begonnen met de middelen die Anita had voorgeschreven maar gaven ook nog antibiotica en pijnstillers. De antibiotica en de pijnstillers hebben we langzaam afgebouwd.

En wat schetst onze verbazing, we zien dat Dio geen pijn meer heeft en dat hij zich beter gaat voelen, hij drinkt weer normale hoeveelheden en heeft weer zin om te eten. Dit hadden we nooit verwacht. Dit was alles wat we wilde dat Dio zich weer goed ging voelen en nog een prettig leven kan lijden en hopelijk heel oud kan worden. Daarna hebben we nog een paar een meting bij Anita laten doen en elke keer ging Dio vooruit en nu nog. We kunnen nu zeggen ja we hebben onze oude Dio weer terug en daar zijn we super blij mee.

Wij zijn Anita heel erg dankbaar voor wat ze voor Dio en voor ons heeft gedaan!

Patty en Marc met Dio

Dio

Hevige pijnklachten

Bij onze Bert, een kruising bordercollie/labrador had de dierenarts de ziekte van Lyme geconstateerd met een bloedonderzoek. Bert had al een aantal antibioticakuren gehad, daar reageerde hij wel goed op, maar als de kuur voorbij was, kwamen de klachten in alle heftigheid weer terug. Dit was zo al driekwart jaar aan de gang. Bert had zoveel pijn dat hij veel moeite had met opstaan. Bij de hevige pijnklachten had hij ook last van koorts en diarree. Zijn eetlust was niet goed en hij gaf af en toe over. Hij was lusteloos, lag veel en wilde niet meer spelen.

Toen ik bij Anita kwam is zij meteen de veroorzaker van de ziekte van Lyme gaan aanpakken. Daarnaast kreeg hij een middel tegen de pijn. Ook werden er tekorten aangevuld.

Zijn algehele conditie begon na het begin van de behandeling langzamerhand te verbeteren. Hij had al snel geen koorts en diarree meer, ook was de pijn minder. Hij begon weer te spelen en hield dat telkens wat langer vol. Hij was in het begin nog wat stram als hij uit zijn mand kwam, nog met trage en houterige bewegingen maar had wel weer zin om op te staan. Tegen het einde van de behandeling was zijn flexibiliteit weer helemaal terug. Hij was weer blij, enthousiast en alert en werd weer de hond zoals we hem kenden voordat hij ziek werd. Bert is nu een fitte soepele pijnvrije spring in ’t veld die z’n streken weer terug heeft.

Mieke met Bertje

Bertje

Kreupel

Senna begon rechtsvoor te kreupelen. Het begon in lichte mate en werd later steeds regelmatiger en erger. Regulier een heel pad doorlopen met foto’s, cortisonenspuiten met bijwerkingen, laserbehandelingen. Geen behandeling sloeg aan.

Ik bleef zoeken, want de kreupelheid moest toch ergens vanaf komen en kon niet lang meer met de prednison doorgaan, dat zou haar fataal gaan worden.

Ik heb Anita ingeschakeld en samen met haar de hele situatie doorgenomen waarbij de ziekte van Lyme als mogelijkheid naar voren kwam. En inderdaad werd hierop positief gemeten. De natuurgeneeskundige behandeling is gestart en Senna is nu na weer een hele tijd kreupelvrij. Ze heeft weer een prachtige vacht en een mooie dikke staart. Ik heb mijn hond weer terug.

Anita zonder jou zou het heel anders afgelopen zijn. Dan zou het nog maar de vraag zijn geweest of Senna nog onder ons zou zijn in het slechtste scenario, en anders nog wel een kreupele hond die doodziek zou zijn van de bijwerkingen van de reguliere medicatie!!

Heel erg bedankt, je levert topwerk!!

Esther met Senna  

Senna

Bang

 

Alvin is altijd wel een vrij bange hond geweest, maar ongeveer een half jaar geleden is hij begonnen met ’s nachts binnen plassen. De ene week deed hij het een keer of 4, dat weer een hele periode niet.  Alvin is ook bang in het donker, dit is vooral met wandelen ’s avonds merkbaar.  Voor het binnen plassen zijn we bij een dierenarts geweest, hij dacht aan een beginnende blaasontsteking. We konden daar niet achterstaan omdat hij het alleen ’s nachts deed.

Toen we met Anita in contact kwamen heeft ze een meting gedaan. Toen is er een behandelplan opgesteld. We hadden al vrij snel een goed resultaat. Hij plast niet meer binnen, maar is ook niet meer bang in het donker.  Er zijn momenten dat lijkt het wel of we weer een pup in huis hebben. Hij is speels, vrolijk en zeer zelfverzekerd.

Alvin is zeer goed geholpen met de producten van Anita. Anita bedankt !

Cor en Laura met Alvin

Alvin

Intake formulier

Wil je een consult of behandeling aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. Zo kan ik je zo goed mogelijk helpen!

Dier

Geslacht dier

Gesteriliseerd / gecastreerd

15 + 8 =

Ontvang het e-book direct in je inbox:

vul je gegevens in en klik op de oranje button

 

You have Successfully Subscribed!