Blije honden (en hun bazen)

Lees hieronder de ervaring van m’n klanten en hun bazen.

Ontlastingsproblemen

Storm was veelal aan de diarree.

Het meeste waardevolle is dat Anita alle tijd heeft genomen voor Storm en mij, geluisterd heeft naar mijn observaties en ervaringen en daar uiteindelijk een goed voedingsadvies voor heeft kunnen geven. Met als resultaat geen diarree meer.

Anita kan goed luisteren en denkt heel fijn mee voor verschillende mogelijkheden, ze neemt mij als eigenaar van Storm serieus en geeft eerlijk advies en tips.

Chantal met Storm

Storm

Spijsverteringsklachten, huidklachten en reisziekte

 Tazz at wisselend slecht, gaf regelmatig over, had diarree, had jeuk en was niet in haar doen. Hierbij had ze wagenziekte. Op aanraden van een kennis ben ik  bij Anita terecht gekomen.

Hier ben ik op consult geweest en ze had Tazz getest. Hier kwam uit naar voren dat ze een tekort had aan bepaalde stoffen door het vele overgeven en de diarree. En dat ze allergisch is en hierdoor de huidklachten, maagklachten en alle andere ongemakken ontstaan. Tazz kreeg een behandeling om de tekorten weer aan te vullen. En totaal ander voer als dat we hadden.  

Doordat Tazz destijds nog maar een maand of 5 oud was begon ze heel snel te herstellen. Het eczeem verdween, de huid kreeg zijn glans terug, de rode ogen verdwenen en het braken en de diarree zijn ook verdwenen. We zijn nu een paar maanden verder en Tazz is ondertussen een flinke Boerboel van 1 jaar en 2 maanden. Ze is weer levendig zoals een jonge hond hoort te zijn! Zelfs de wagenziekte is volledig over! Waar ze eerst wegliep als ze de auto in moest, zit ze er nu al in voor je het doorhebt!

Een ander zou ik Anita zeker aanbevelen. Dit puur door mijn eigen bevindingen met Tazz! Anita werkt op natuurlijke basis en geeft de adviezen die nodig zijn voor jou dier. Ze geeft duidelijk aan wat je moet doen om jou dier te kunnen helpen. Je kunt altijd bij haar terecht voor vragen of adviezen.

Lisanne met Tazz

Tazz

Blaasstenen en anaalklierontsteking

Een van mijn teckels had enorm veel last van blaasstenen en voortdurend ontstoken anaalklieren. De blaassteentjes bleken uiteindelijk ook in zijn urinebuis te zitten, waardoor plassen onmogelijk werd.

Ik vond het een verademing dat er naar het dier als geheel gekeken werd en niet alleen naar de plekken die op dat moment voor problemen zorgden. Anita nam de tijd en ik voelde geen tijdsdruk. Je wordt je als diereigenaar bewust van het feit dat er aan een consult een voorbereiding vooraf gaat. Dit zorgt voor zorgvuldigheid; het zieke dier wordt uitgebreid getest en de voeding en behandeling daarop afgestemd. De middelen hebben geen bijwerkingen en werken toch helend voor het dier, maar komen ook zijn/haar hele gestel ten goede, omdat ze zo mooi afgestemd zijn voor elk specifiek dier.

Wat me aantrekt is dat het vooral een combinatie is bij Anita van enerzijds gepassioneerd met dieren bezig zijn en anderzijds haar kennis van het zieke dier en hoe het te helen. Verder straalt Anita een rust uit en heeft ze alle geduld om je bijvoorbeeld iets meerdere keren uit te leggen. Verder vind ik het heel fijn dat ik haar bij vragen kan mailen.

Rebecca met Cooper

Cooper

Jeuk

Onze Stafford had last van heel erg veel jeuk, waarbij van het krabben rode en bloederige plekken ontstonden. Ook had hij soms oorontsteking. Mij werd geadviseerd om contact op te nemen met Anita. Wij vonden het consult heel interessant en waren heel blij dat we nu wisten waar de jeuk vandaan kwam. Wij zijn met alle adviezen aan de slag gegaan. Het gaat met Benji nog steeds goed. Hij krabt niet meer aan zijn oortjes. Zo blij dat hij van de jeuk af is. We zijn er erg blij mee. Bedankt voor alles!

Patrick en Senna met Benji

Benji met rode oren van het krabben
Benji zonder jeuk met herstellende huid

Slechte eter

Journey was een hele slechte eter, en kreeg te weinig voeding binnen.

Van alles geprobeerd betreffende voeding, maar ook in de omgang met haar.

Nu eet Journey altijd haar bak leeg, en geniet er ook van.

Het is fijn als je de oplossing kunt vinden voor de problemen met je dier door dicht bij de basis (natuur) te blijven, in ons geval door homeopathie, celzouten en voeding.

Anita heeft ons hierbij erg fijn geholpen, ze weet waar ze het over heeft, en geeft hele goede adviezen. De begeleiding is erg goed, en voor vragen staat ze altijd open.

Marike met Journey

Journey

Lusteloos & diarree

Onze hond is weer levenslustig en rommelende buik en diarree zijn weg. De verandering van voeding is, na een moeilijke start waarin de klachten leken te verergeren, de beste keuze geweest. Anita kijkt en luistert goed naar de hond en zijn eigenaar. Tijdens de periode van voerwisseling en supplementen heeft ze regelmatig contact gezocht om te informeren hoe het ging en heeft ze adviezen gegeven. Maar vooral heeft Anita me ervan weten te overtuigen om vol te houden en door te zetten met uiteindelijk als resultaat een fitte en gezonde hond.

Lilian met Freek

Freek

Kale plekken

Daan had jeuk en schrale kale plekken. Zijn vacht is na de behandeling weer op orde, hij glanst en hij is gelukkig. Anita biedt een fijne snelle service met een goede kijk op het dier.

Deborah met Daan

Daan

Overgeven & pijn

Dio werd 8 maanden geleden ziek van de één op de andere dag. Het begon met overgeven wat maar niet over wilde gaan. Reguliere medicijnen hielpen niet.  De klachten werden alleen maar erger. Toen is hij opeens heel erg veel gaan drinken. Ook eten wou hij niet meer. Hij ging steeds verder achteruit. Niks bleek te helpen en ik zag onze hond veel pijn hebben en dat is iets wat je je hond niet wil aan doen. Verschillende onderzoeken en medicijnen verder waren we nog geen stap verder.

We zijn toen bij Anita terecht gekomen. Anita heeft een meting gedaan. Toen zijn we begonnen met de middelen die Anita had voorgeschreven maar gaven ook nog antibiotica en pijnstillers. De antibiotica en de pijnstillers hebben we langzaam afgebouwd.

En wat schetst onze verbazing, we zien dat Dio geen pijn meer heeft en dat hij zich beter gaat voelen, hij drinkt weer normale hoeveelheden en heeft weer zin om te eten. Dit hadden we nooit verwacht. Dit was alles wat we wilde dat Dio zich weer goed ging voelen en nog een prettig leven kan lijden en hopelijk heel oud kan worden. Daarna hebben we nog een paar een meting bij Anita laten doen en elke keer ging Dio vooruit en nu nog. We kunnen nu zeggen ja we hebben onze oude Dio weer terug en daar zijn we super blij mee.

Wij zijn Anita heel erg dankbaar voor wat ze voor Dio en voor ons heeft gedaan!

Patty en Marc met Dio

Dio

Hevige pijnklachten

Bij onze Bert, een kruising bordercollie/labrador had de dierenarts de ziekte van Lyme geconstateerd met een bloedonderzoek. Bert had al een aantal antibioticakuren gehad, daar reageerde hij wel goed op, maar als de kuur voorbij was, kwamen de klachten in alle heftigheid weer terug. Dit was zo al driekwart jaar aan de gang. Bert had zoveel pijn dat hij veel moeite had met opstaan. Bij de hevige pijnklachten had hij ook last van koorts en diarree. Zijn eetlust was niet goed en hij gaf af en toe over. Hij was lusteloos, lag veel en wilde niet meer spelen.

Toen ik bij Anita kwam is zij meteen de veroorzaker van de ziekte van Lyme gaan aanpakken. Daarnaast kreeg hij een middel tegen de pijn. Ook werden er tekorten aangevuld.

Zijn algehele conditie begon na het begin van de behandeling langzamerhand te verbeteren. Hij had al snel geen koorts en diarree meer, ook was de pijn minder. Hij begon weer te spelen en hield dat telkens wat langer vol. Hij was in het begin nog wat stram als hij uit zijn mand kwam, nog met trage en houterige bewegingen maar had wel weer zin om op te staan. Tegen het einde van de behandeling was zijn flexibiliteit weer helemaal terug. Hij was weer blij, enthousiast en alert en werd weer de hond zoals we hem kenden voordat hij ziek werd. Bert is nu een fitte soepele pijnvrije spring in ’t veld die z’n streken weer terug heeft.

Mieke met Bertje

Bertje

Kreupel

Senna begon rechtsvoor te kreupelen. Het begon in lichte mate en werd later steeds regelmatiger en erger. Regulier een heel pad doorlopen met foto’s, cortisonenspuiten met bijwerkingen, laserbehandelingen. Geen behandeling sloeg aan.

Ik bleef zoeken, want de kreupelheid moest toch ergens vanaf komen en kon niet lang meer met de prednison doorgaan, dat zou haar fataal gaan worden.

Ik heb Anita ingeschakeld en samen met haar de hele situatie doorgenomen waarbij de ziekte van Lyme als mogelijkheid naar voren kwam. En inderdaad werd hierop positief gemeten. De natuurgeneeskundige behandeling is gestart en Senna is nu na weer een hele tijd kreupelvrij. Ze heeft weer een prachtige vacht en een mooie dikke staart. Ik heb mijn hond weer terug.

Anita zonder jou zou het heel anders afgelopen zijn. Dan zou het nog maar de vraag zijn geweest of Senna nog onder ons zou zijn in het slechtste scenario, en anders nog wel een kreupele hond die doodziek zou zijn van de bijwerkingen van de reguliere medicatie!!

Heel erg bedankt, je levert topwerk!!

Esther met Senna  

Senna

Bang

 

Alvin is altijd wel een vrij bange hond geweest, maar ongeveer een half jaar geleden is hij begonnen met ’s nachts binnen plassen. De ene week deed hij het een keer of 4, dat weer een hele periode niet.  Alvin is ook bang in het donker, dit is vooral met wandelen ’s avonds merkbaar.  Voor het binnen plassen zijn we bij een dierenarts geweest, hij dacht aan een beginnende blaasontsteking. We konden daar niet achterstaan omdat hij het alleen ’s nachts deed.

Toen we met Anita in contact kwamen heeft ze een meting gedaan. Toen is er een behandelplan opgesteld. We hadden al vrij snel een goed resultaat. Hij plast niet meer binnen, maar is ook niet meer bang in het donker.  Er zijn momenten dat lijkt het wel of we weer een pup in huis hebben. Hij is speels, vrolijk en zeer zelfverzekerd.

Alvin is zeer goed geholpen met de producten van Anita. Anita bedankt !

Cor en Laura met Alvin

Alvin

Intake formulier

Wil je een consult of behandeling aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. Zo kan ik je zo goed mogelijk helpen!

Dier

Geslacht dier

Gesteriliseerd / gecastreerd

3 + 15 =

Ontvang het e-book direct in je inbox:

vul je gegevens in en klik op de oranje button

 

You have Successfully Subscribed!