Blije paarden (en hun bazen)

Lees hieronder de ervaring van m’n klanten en hun bazen.

Pony met cushing

Romy is een oude pony van ongeveer 25 jaar. Ze heeft de ziekte van Cushing. Hiervoor krijgt ze Prascend.

Omdat Romy slecht in haar haar zat (is ook een verschijnsel van Cushing) heb ik aan Anita gevraagd om een algehele controle te doen. Wanneer ze tekorten heeft deze aan te vullen. Kijken of we haar wat mooier in de vacht kunnen laten komen en proberen de Prascend iets af te bouwen.

 Na een paar maanden zat ze veel mooier in de vacht kwam. Werd vrolijker. Ze kreeg weer spatjes en we begonnen haar ware aard weer terug te zien.

De Prascend hebben we ook iets af kunnen bouwen. Voorheen kreeg ze 1 tabletje per dag. Nu 4 weken 1 tablet, daarna 6 weken een half tablet en dan weer 4 weken 1 enz.

Ik heb al bij meerdere paarden gezien dat je met aanvulling van tekortkomingen een veel vrolijker dier “terugkrijgt”.

Pieter met Romy

Voor de behandeling

Na de behandeling

Eczeem & hoesten

Atlanta schuurde in de zomer (zomereczeem)  en hoestte. Hoesten vooral wanneer er mee gereden werd. Het hoesten komt waarschijnlijk door een allergie want alles is al geprobeerd tegen het hoesten door de dierenarts. Laatste middel was slijm uit de longen te halen en dit te onderzoeken.

Tegen zomereczeem is ze een paar keer gespoten. Maar dit hielp onvoldoende.

Per toeval kwam ik met Anita in contact. Zij heeft Atlanta onderzocht en een advies uitgebracht. Wat me opviel is dat Atlanta tijdens dit onderzoek zeer rustig was en dat ze zich alles liet welgevallen. Er was duidelijk een “klik” tussen Atlanta en Anita.

We hebben alle adviezen van Anita opgevolgd met als gevolg dat het hoesten na een paar weken is verdwenen en ook niet meer is teruggekomen. Atlanta ‘s zomers niet meer geschuurd. Dus ze heeft mooie manen en staart.

Atlanta is zeer geholpen met de behandeling en de natuurlijke producten van Anita. We gaan er mee door.

Pieter met Atlanta

Zonder manen van de jeuk
Met manen na behandeling

Lusteloos & zweten

Ik kwam met Anita in contact net op het juiste moment. Cadans was al een paar weken wat lusteloos met rijden en zweette heel erg snel. En het leek of het hem allemaal niet zoveel meer kon schelen of hij nu op stal stond of in de wei, het boeide hem eigenlijk niks. En hij begon zijn manen te schuren  en dat in november dus zomereczeem leek mij onwaarschijnlijk.

Nadat Anita een meting had gedaan kreeg ik vrij snel de uitslag. Cadans kreeg ander voer en ander hooi en hij kreeg supplementen. Maar na een paar weken zag je Cadans wel weer opknappen, we hebben een hele stap terug gedaan in de training  zodat  hij weer eerst  fit kon  worden. Na  twee maanden heb ik nog een keer een meting laten doen,  ik  had het idee dat hij wel weer een beetje toe was aan wat werk. En Anita bevestigde dit dus ben ik Cadans weer een beetje gaan trainen. Maar de jeuk was nog niet helemaal verdwenen dus nog een keer wat supplementen en nu is hij verlost van de vervelende jeuk in zijn manen. En nu heb ik weer een blij paard en dat werkt een stuk prettiger!!

Anita dankjewel voor de goede hulp!!

Linda met Cadans

Cadans

Hoesten

Spice begon in de maand mei vreselijk te hoesten. Dierenarts erbij gehaald en na wat medicamenten die uiteindelijk niet werkten, kreeg ik de uitslag chronische bronchitis.

Ik heb geprobeerd om uit te vinden waar het aan lag, en allerlei dingen geprobeerd om daar achter te komen, maar ik vond geen oorzaak.

Via via kwam ik in contact met Anita. En daar hadden we de oorzaak van zijn hoesten. Hij was allergisch voor wel 7 verschillende dingen. Anita is hem gaan behandelen en toen was hij hoestvrij.

Anita heel erg bedankt voor alles en vooral ook voor je betrokkenheid. Want ik heb het vaak niet meer zien zitten en dacht dat Spice nooit meer van zijn hoest af zou komen met alle gevolgen van dien. Eigenlijk heb je ons beiden geholpen. Heel erg bedankt daarvoor!!

Esther met Spice

Spice

Doodziek

Onze jaarling Gesture lag veel de laatste dagen, maar het was ook opeens erg warm geworden. Maar als we er naartoe liepen, stond hij op en begon weer vrolijk te grazen. Hij kwam moeizaam overeind en we waren behoorlijk geschrokken van z’n conditie: van een mooi glanzend en goed uitziende jaarling was hij veranderd in een scharminkel! Hij kon moeilijk lopen, maar was gelukkig wel attent. De plaatselijke dierenarts werd ingeschakeld, maar hij kon niets vinden en ook uit het bloedonderzoek kon hij niets opmaken. Daar word je dus niet vrolijk van, want onze jaarling was echt doodziek. Na nog 2 dierenartsen erbij te laten komen, hebben we Anita erbij gehaald. Anita heeft een meting gedaan en een advies uitgebracht en we hebben haar geadviseerde behandeling gevolgd.

Hij ziet er na de behandeling weer prima uit! Begint nu ook hengstengedrag te vertonen, is vrolijk en attent en zijn spieren, die er bijna niet meer waren, zijn er weer langzaam aan het opkomen. Zoals het er nu uitziet, gaat het helemaal goedkomen met ons ventje!

Thanks Anita!!!!!!!

Henriëtte met Gesture

Gesture voor behandeling
Gesture na behandeling

Zwakke bespiering

Wedni heb ik al vanaf dat hij een veulen was inmiddels is hij 10 jaar en heb ik Wedni getraind van de basis tot het huidige niveau Z2. Anderhalf jaar geleden kreeg ik de indruk dat Wedni wel wilde werken voor mij maar het werk niet kon verwerken in zijn lichaam. Omdat ik een tijdje terug de hulp van Anita had ingeroepen voor een pony heb ik ook aan haar gevraagd of er misschien een therapie zou zijn voor Wedni zijn bespiering. Anita is gaan meten en heeft een behandelplan opgesteld en daar zijn we mee begonnen.

Het resultaat is er, hij is in de achterhand  sterker aan het worden, Wedni zit goed in zijn vel. Hij wil weer graag werken.

Anita bedankt voor alle goede zorgen voor mijn topper

Bernadette met Wedni

Wedni

Bang

Over Hero’s achtergrond kon men mij niets vertellen. Al na twee weken ben ik er heel hard van afgevallen. Hij was ergens enorm van geschrokken en was echt panisch. Een paar dagen later gebeurde hetzelfde. Hij was weer ergens heel erg van geschrokken en ik lag er naast. In de tijd erna bleef hij angstig; bang van de andere paarden tijdens de groepslessen en bang in de groep. Tijdens het rijden leek het wel of hij zich niet helemaal durfde te geven en er steeds een stukje wantrouwen bestond. Hij bleef op de gekste momenten wegspringen.

Op advies van mijn instructrice, heb ik toen een meting door Anita laten doen. Daaruit bleek dat hij tekorten had en daardoor dus ook niet lekker in zijn vel kon zitten. Op advies van Anita ben ik toen gestart met aangepaste voeding en supplementen.

Al snel merkte ik verbetering. Hero werd rustiger, zocht meer contact met mij maar ook met de paarden in de groep. Waar hij altijd alleen stond zoekt hij nu zijn kameraadjes op om te spelen. Geeft ook duidelijk aan wanneer het genoeg is. Tijdens het rijden let hij op mijn opdrachten en vindt hij het leuk om te kunnen werken. Lichamelijk is hij veel sterker geworden. Heeft veel meer conditie en is veel soepeler geworden. Kortom , ik ben ontzettend blij dat ik de hulp van Anita heb ingeroepen en hoop dat we deze positieve lijn kunnen doorzetten. Hero en ik hebben nu vertrouwen in elkaar en dat werkt super!

Karin met Hero

Hero

Stijf

Mijn fjord had last van spierpijn een dag na de training en was in het algemeen wat stijf in zijn bewegingen. De linkerbuiging had ook hij erg veel moeite mee. Na hem op advies van Anita te hebben ondersteund met een aantal natuurgeneeskundige middelen die zij voorschreef, voelde zijn achterhand soepel aan, heeft hij geen last meer van spierpijn de dag nadat hij gewerkt heeft en laat hij in het algemeen meer soepelheid in zijn bewegingen zien. De linkerbuiging gaat nu ook steeds beter. Na de training is hij lekker soepel en hij houdt nu een uur training gemakkelijk vol. Een blije ruiter met een nog blijer paard is het resultaat!

Robin met Zues

Zeus

Kale vlekjes & jeuk

Uveau kreeg een paar jaar geleden af en toe last van kale vlekjes op zijn huid verspreid, waar hij ook jeuk aan had. Van de dierenarts kreeg ik steeds hetzelfde advies, maar het bleef maar terugkomen. Ik had al van alles geprobeerd, en Uveau met allerlei middeltjes gewassen maar niets zorgde ervoor dat het weg bleef.

Via via kwam ik bij Anita terecht. Nadat Anita met zeer veel zorg en aandacht een bezoek aan ons had gebracht en een heel uitgebreide analyse had gemaakt, kwam ze met een duidelijk behandelplan voor Uveau met o.a. een voedingsadvies en supplementen.

Al snel leek het te werken. De jeuk ging weg en de kale vlekjes werden weer behaard. Ik geloof dat Uveau nu weer helemaal lekker in zijn vel zit!

Anita, heel erg bedankt voor de energie en de goede zorgen, adviezen en nazorg die je hebt gegeven!!! Ik ben super blij dat we verlost zijn van dit vervelende probleem.

Mireille met Uveau

Uveau

Intake formulier

Wil je een consult of behandeling aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. Zo kan ik je zo goed mogelijk helpen!

Dier

Geslacht dier

Gesteriliseerd / gecastreerd

4 + 4 =