Blije katten (en hun bazen)

Lees hieronder de ervaring van m’n klanten en hun eigenaren.

Darmproblemen

In mijn Cattery waar ik al jaren fok met Noorse boskatten had mijn dekkater al een hele tijd problemen met zijn darmen. Steeds waren er periodes dat hij heel veel afviel en dan flink aan de diarree was. Ik heb heel veel bezoekjes aan de dierenarts gebracht waarbij allerlei onderzoeken werden gedaan maar nooit iets aanwijsbaars gevonden kon worden. Xavier kreeg telkens weer een antibioticakuur om de diarree te onderdrukken. Het hielp steeds eventjes maar de diarree kwam na een tijdje steeds weer terug.

Toen kwam ik in contact met Anita. Het voer dat Xavier op dat moment kreeg, bleek hij niet goed te verdragen. Nadat hij op ander voer was gezet en nog wat andere supplementen heeft gekregen is Xavier nu al een hele tijd vrij van diarree en is hij weer op zijn oude gewicht (6.1kilo). Zijn vacht glanst weer en hij is in top conditie. Anita bedankt voor je goede advies.

Nicole met Xavier

Xavier

Misselijkheid & Overgeven

Al enige tijd ben ik aan het dokteren geweest met mijn 14 jaar oude kater Doerak. Hij had regelmatig problemen met overgeven en dat hij daarna zeker 3 dagen heel erg ziek was, bijna niet wilde eten en drinken. Dit kon zo niet langer door gaan, we moesten op zoek naar de oorzaak.

Anita heeft een uitgebreide analyse gedaan en daar kwam naar voren dat hij zijn lichaam niet goed kon ontgiften. Als hij zich niet lekker voelde en zich terugtrok was dit een gevolg van een toxisch effect. Dit gaf misselijkheid waardoor hij over moest geven en weinig wilde eten.

Door de gekozen behandeling is Doerak letterlijk veel beter in zijn vel gaan zitten. Hij is ook niet meer ziek geweest.

Ik ben heel tevreden met het resultaat en kan Anita iedereen aanraden!

Jolanda met Doerak

Doerak

Overgeven & niezen

Pebbles is een poes van 15 jaar. Ze had al enige tijd last van overgeven. Vaak na de maaltijd. Daarnaast had ze ook last van veelvuldig niezen. Na Anita’s onderzoek bleek dat ze niet de juiste voeding kreeg en dat ze een paar supplementen nodig had om aan te sterken.

Op advies van Anita zijn we overgestapt op andere brokjes. Het overgeven werd  snel minder. Na een vervolgconsult was ze tevens verlost van haar nies.

Je zult begrijpen we zijn erg blij met de behandeling van Anita.

Gery en Arie met Pebbles

Pebbles

Veeleisend

Easy heb ik uit het asiel. Ze daagde graag andere katten uit en speelde veel. Echt een karaktertje!

Easy heeft altijd veel aandacht nodig gehad en krabte graag aan de meubels. Ze is erg hardleers en drijft graag haar zin door. Ze is ook erg jaloers aangelegd. Als ik bijv. bezoek had en gezellig met anderen aan de thee of koffie zat dan probeerde ze op een vervelende manier aandacht te krijgen. Ze miauwde wat af en volgde mij continue door het huis. Als ik haar negeerde dan kreeg ik wel eens een waarschuwende tik tegen mijn benen. Een veeleisende kat! Daarnaast heeft ze de buurman die haar tijdelijk tijdens onze vakanties verzorgde een aantal keren aangevallen. Ik vond het verschrikkelijk.

Toen heb ik Anita gevraagd. Ik stond er in de eerste instantie een beetje sceptisch tegenover maar toen ik zag dat Easy na een paar weken druppelen duidelijk verschil in gedrag vertoonde ben ik helemaal overstag gegaan. Easy heeft nog steeds streken maar deze zijn beduidend minder. Ze krabt nagenoeg niet meer aan de meubels en miauwt alleen nog maar als ze honger heeft. Aandacht heeft ze natuurlijk nog steeds nodig maar nu in een gezonde dosis. Ze heeft meer rust gekregen. De buurman wordt tegenwoordig ook geaccepteerd. Ze laat hem toe maar nog wel met een wakend oog.  De aanvallen zijn uitgebleven. Dit is voor mij echt geweldig!

Ik ben zeer tevreden met het resultaat! Bedankt Anita en mocht er weer iets voorvallen met Easy dan vraag ik je zeer zeker weer om advies!

Kitty met Easy

Easy

Ontstoken tandvlees

Onze 16 jarige kat at op een gegeven moment niet meer, ze bleek ontstoken tandvlees te hebben. We zijn toen met haar naar de dierenarts gegaan en toen moesten haar tanden getrokken worden, alleen haar voortanden mochten blijven zitten. Helaas was het probleem nog niet opgelost. Ze had een overmatig actief  immuunsysteem waardoor het tandvlees ontstoken zou blijven.  Helaas voor haar want eigenlijk hadden haar tanden dus niet getrokken hoeven te worden. De enige oplossing was volgens de dierenarts dat we haar d’r hele verdere leven prednison zouden moeten geven. Alleen dan zou ze geen last meer hebben.

Gelukkig kon Anita ons helpen. Uit de meting van Anita kwam een voedingsadvies en een behandelplan. Onze kat moest weer in balans gebracht worden. Een aantal vervolgconsulten waren nodig om stap voor stap de prednison af te kunnen bouwen want het was natuurlijk van belang dat onze kat goed bleef eten ondanks de klachten.

Dankzij Anita heeft ze helemaal geen prednison meer nodig. Onze kat ziet er nu hartstikke gezond uit, is weer vrolijk en heeft een mooie vacht. We zijn je eeuwig dankbaar ons Bien is weer helemaal happy en zit weer goed in d’r vel.

Mark en Patricia met Binna

Binna

Lusteloos

Mijn kater van 3 jaar oud had geen heldere urine sinds anderhalve maand. Daarnaast viel het op dat hij niet meer op de badrand kwam zitten zoals anders, dat hij meer sliep dan gewoonlijk, sloom was, niet meer meeliep als de hond werd uitgelaten en ’s nachts niet meer de hort op ging.

Anita heeft het onderzocht. Ik kreeg toen zijn een paar middeltjes om hem fitter te krijgen. Ook kreeg Boyke ander voer. Hij begon langzamerhand weer wat meer interesse in zijn omgeving te krijgen, kwam weer kijken als de plantjes water kregen, hij drinkt weer graag uit de gieter en is wat aanhankelijker. Zijn urine heeft weer een normale kleur. Na het laatste consult beweegt hij weer soepel en verdwijnt ’s nachts weer via het slaapkamerraam. Hij is weer aktief en voelt zich prima. En dat is heel fijn. Dankjewel Anita!

Lisette met Boyke

Boyke

Hardnekkige wond

Mijn kater had een wond in de hals die maar niet dicht wilde gaan. Ik had hem een mooi doekje omgedaan waardoor ik hem “Pepper Piraat” noemde ☺. Ik zocht iets om het te laten genezen want hij bleef er ook aanzitten waardoor de wond ook steeds weer openging. Van Anita kreeg ik een desinfecterende wondspray op natuurlijke basis en nog allerlei tips. Het was wel een geduldklusje maar de wond is inmiddels weer dicht. Anita bedankt voor je engelengeduld en altijd klaar staan voor vragen.

Ingrid met Pepper

Wond die maar niet dicht wilde gaan

Geheelde wond

Pepper

Intake formulier

Wil je een consult of behandeling aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. Zo kan ik je zo goed mogelijk helpen!

Dier

Geslacht dier

Gesteriliseerd / gecastreerd

5 + 11 =