Behandeling

In mijn dierenpraktijk doe ik uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van klachten om vervolgens daarop te behandelen. Met een natuurgeneeskundige behandeling wordt een beroep gedaan op het zelfherstellend vermogen. De natuurgeneeskunde ziet het organisme als een eenheid van lichamelijk, mentaal en emotioneel functioneren. Passend bij het dier en de klacht(en) worden er een of meerdere therapievormen ingezet.

Klachten waar ik mee kan helpen

R

Luchtwegen

R

Hormonaal

R

Spijsvertering

R

Bewegingsapparaat

R

Huid

R

Urine wegen

Het gaat super goed met Jessie. Ze heeft geen jeuk meer gehad, de rode plekken en korsten zijn weg. Ze is een vrolijke, oude hond. Bedankt voor al je belangstelling en natuurlijk ook voor je hulp
Erna met hond Jessie

Hij is van de blaasontsteking af, heeft weer interesse in zijn omgeving en is wat aanhankelijker. Hij beweegt soepel en verdwijnt ’s nachts zoals vanouds via het slaapkamerraam. Hij is weer aktief en voelt zich prima.
Lisette met kat Boyke

Spierpijn had hij steeds een dag na de training en was dan wat stijf in zijn bewegingen. Hij is nu na de training en ook de dag erna lekker soepel en houdt een uur training gemakkelijk vol. Ben hardstikke blij dat het weer goed gaat met hem!
Robin met paard Zues

Waar onderscheidt Qre zich in?

R

Oorzaak gerichte therapie

R

Individueel behandelplan

R

Uitgebreid onderzoek

R

Holistische benadering

Therapie vormen

Ik maak o.a. gebruik van de volgende therapie vormen

Homeopathie

De homeopathie gaat uit van het principe om het gelijkende met het gelijksoortige te genezen. Een stof die in staat is om bepaalde verschijnselen op te roepen is als geneesmiddel in verdunde vorm ook in staat dergelijke verschijnselen te genezen.

Celzouten

Dr. Schüssler ontdekte dat de cellen in het lichaam zouten gebruiken om goed te funktioneren. Er zijn totaal 27 celzouten met ieder hun eigen werking. Er wordt gewerkt met een verwreven vorm en een gepotentieerde vorm. Indien er tekorten zijn in het lichaam, is het van belang om deze aan te vullen.

Bloesems

Extracten van bloesems werken positief in op storende emoties en gemoedstoestanden. Voor elke negatieve stemming of gemoedstoestand waarvan een mens of dier last kan hebben, bestaat er een bijpassende plant of boom waarmee de ontbrekende energie (zielspotentie) wordt toegevoegd die op dat moment ontbreekt.

Orthomoleculair

Met het doel ziekten te voorkomen of te behandelen, kan het nodig zijn, om naast een zo volwaardig mogelijke voeding tijdelijk extra voedingsstoffen in de vorm van supplementen te nemen. Denk hierbij onder andere aan vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen en anti-oxidanten.

Fytotherapie

Het gebruik van kruiden als geneesmiddel is zo oud als de mensheid zelf. In de fytotherapie, waarbij kruiden als geneesmiddelen worden toegepast, wordt de medicinale werkzaamheid toegeschreven aan de inhoudsstoffen. Het kruid wordt in z’n geheel aangewend. Dit in tegenstelling tot de allopatische therapie, waarbij het hoofdbestanddeel uit het kruid wordt geïsoleerd en tot geneesmiddel wordt verwerkt. Hierbij gaat echter een belangrijk deel van de werking verloren omdat de medicinale werking van de gehele plant meer is dan de som van de werking van de verschillende inhoudsstoffen.

Bioresonantie

Het Bioresonantie apparaat zendt lichaamseigen trillingen uit die verstoringen in het lichaam traceert en opheft. Bioresonantie ondersteunt o.a. het immuunsysteem. Door het lichaam te prikkelen en de werking van de organen te stimuleren kunnen klachten verdwijnen of aanzienlijk afnemen.

Bioresonantie therapie kan met goede genezingsverwachtingen worden toegepast bij de meest uiteenlopende klachten. De Bioresonantie behandeling is er dus op gericht om het lichaam aan te zetten tot herstel. Zowel acute als chronische klachten kunnen worden behandeld.

Aromatherapie

Genezen met etherische oliën bestaat ongeveer 5000 jaar. De etherische oliën bevatten unieke eigenschappen, zijn veelzijdig inzetbaar en zeer krachtig. Ze reguleren dat wat uit balans is geraakt en ontnemen een ziekte de eigenlijke voedingsbodem. Etherische oliën worden inwendig, uitwendig en ter inademing gebruikt.

Tarieven

Natuurgeneeskundige consulten vinden plaats in mijn praktijk. Als u verder weg woont kunt u een telefonisch consult aanvragen waarna ik u de uitslag van de meting en het behandeladvies per e-mail toestuur. Vooraf vraag ik u het intakeformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Daarna maak ik met u een afspraak. Aan de hand van het consult stel ik een behandeladvies op.

Hond

Consult € 80,00

Kat

Consult € 80,00

Paard / pony

Consult € 80,00

Prijzen zijn inclusief 21% BTW. De consultprijzen zijn inclusief uitgebreide bioresonantiemeting en exclusief benodigde middelen.

Intake formulier

Wil je een consult of behandeling aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in. Zo kan ik je zo goed mogelijk helpen! Vul alle velden in en typ indien nodig een “nvt” in een invulveld zodat alle velden gevuld zijn.

Dier

Geslacht dier

Gesteriliseerd / gecastreerd

11 + 5 =