Een advies voor het geven van homeopatische middelen komt vaak tot stand bij een individueel advies. Echter voor kleine ongemakken kan een diereigenaar ook zelf aan de slag. Onderstaande middelen zijn handig in de EHBO doos.

Toediening:

3 korrels (granules) in de potentie C30 of LM1* oplossen in 100 ml bronwater. In acute fases kan het middel iedere 15 minuten oraal toegediend worden maar niet meer dan 5 keer achter elkaar.

 

Aconitum napellus

Voor als een dier in shock is of ergens hevige angst voor heeft.

Arnica montana

Helpt fysiek bij kneuzingen, zwellingen en bloeduitstortingen als gevolg van een klap, stoot of val. Mentaal helpt arnica om de schrik van een ongeluk te verminderen. In geleivorm is arnica geschikt om uitwendig op de plek te smeren als extra ondersteuning, mits de huid daar niet kapot is. Ook na een operatie is arnica het aangewezen middel.

Calendula officinalis

Een goed middel bij open wondjes en schaafwonden/brandwonden. Met de opgeloste tinctuur de wond schoonmaken om een ontsteking te helpen voorkomen. Bij een grote wond inwendig te geven.

Ledum palustre

Te gebruiken bij diepe puntwonden, zoals door nagels of trappen in spijkers of bijtwond. Bij insectenbeten kan de tinctuur uitwendig gebruikt worden.

Nux vomica

Na teveel eten en hierdoor diarree, dan helpt nux vomica. Of bij een verandering in voer. Ook na veel verschillende reguliere medicijnen is het een goed middel.

Rhus toxicodendron

Werkt snel bij verrekking of overbelasting van spieren en pezen. Je ziet het dier vaak rekken. Het beeld is een startpijn die beter wordt bij beweging, maar bij te lang bewegen weer verergert.

Ruta graveolens

Werkt bij kneuzingen, overbelasting van banden, pezen en buigspieren of startpijnen die gelijk erger worden bij beweging.

 *De potentie LM1 is geschikter bij een heel gevoelig dier, een zwak dier of een chronisch ziek dier.

Wil je meer info ? Neem contact met me op: https://www.qre.nl/contact/

Ontvang het e-book direct in je inbox:

vul je gegevens in en klik op de oranje button

 

You have Successfully Subscribed!