Symptomen bij de ziekte van Lyme

Je dier krijgt een reeks van klachten die niet direkt te verklaren zijn zoals o.a. gewrichtsklachten, spierpijn, gedragsveranderingen en vermoeidheid. Het beeld is wisselend en klachten komen en gaan. Bloedonderzoek biedt niet altijd duidelijkheid omdat ondanks de aanwezigheid van de ziekmakende bacterie er vaak geen antistoffen vindbaar zijn. Met bioresonantie is het wel goed meetbaar.

Besmetting door de bacterie Borrelia

De ziekte van Lyme wordt vooral overgebracht door een teek en soms door een ander insect die besmet is met de bacterie borrelia burgdorferi. Antibiotica kan meestal niet alle bacteriën bereiken omdat de bacterie zich ingraaft in verschillende weefsels. Ook vormt de bacterie in het lichaam een soort van biofilm om zich heen om zich te beschermen. Het gevolg hiervan is dat het tijdelijk beter kan gaan maar na verloop van tijd kunnen de klachten weer terugkomen. Ook kan er sprake zijn van co-infecties van andere bacteriën of schimmels.

Waar zit de bacterie

Ziekmakende bacteriën hebben in het lichaam een voor hen geschikt milieu nodig. De borrelia burgdorferie bacterie houdt van een zuurstofarm gebied en zit bij voorkeur in gewrichten, pezen en slijmbeurzen. Dieren die een voor deze bacterie ongeschikt milieu hebben worden in veel mindere mate belast. Preventie zit in het gezond houden van je dier maar ook gezonde dieren ontkomen niet aan tekenbeten. Check je dier dus iedere dag vooral op teken, een besmetting krijgt de minste kans als de teek binnen 24 uur verwijderd wordt.

Natuurgeneeskundige behandeling van Lyme

De natuurgeneeskundige behandeling van de ziekte van Lyme bestaat uit een combinatie van de therapievormen homeopathie, celzouten en fytotherapie. De bacterie wordt aangepakt, de symptomen worden behandeld en het immuunsysteem wordt versterkt. Een geleidelijke aanpak is van belang omdat de bacteriën anders teveel gifstoffen afscheiden waardoor de klachten zouden kunnen verergeren. Het lichaam moet zo onaantrekkelijk mogelijk gemaakt worden voor deze bacterie. Per dier is de behandeling anders.

Wil je hier meer over weten, neem dan contact met mij op mail@qre.nl

Ontvang het e-book direct in je inbox:

vul je gegevens in en klik op de oranje button

 

You have Successfully Subscribed!